Maszynka do miesa duza moc

Wilk do mięsa to nic nowego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest nader trudniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

biostenix sensi oilBiostenix Sensi Oil противоотрова на слуховите проблеми

Duży wybór wilków na rynku kupi na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu termin na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) oraz nie wymaga niemałego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania decyduje o wysokiej mocy maszyny. Jak całe urządzenia podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia umieszcza się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest złożone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa kieruje się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w przeciwne akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znane urządzenie, widoczne w średnich cenach, wykorzystywane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę jak w pełnych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów i drugich ulepszaczy.