Wykorzystanie miesa wolowego

Czy może istnieć nieco smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie mocny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być właściwie roztłuczony - na tyle, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i razem nie tak dużo, by kotlet nie był za długi, inaczej wyda na soczystości. Więcej w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w podobnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by osiągnęło dobrą grubość i formę.

http://de.healthymode.eu/vivese-senso-duo-oil-2-effektive-haarausfall-vorbereitung/Vivese Senso Duo Oil 2. Effektive Haarausfall Vorbereitung

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej miary kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy gramy do nich mięso nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością powtarza się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można szybko opaść z sił, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w ogromnej liczby, albo z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie nasze steki były podzielone równomiernie, szybko i szybko, wtedy nie jest skuteczniejszego wyjścia, jak właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest zatem taki poważny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, a nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.